Time Management Real Quick

coach

 

Tijd voor een time management echt snel. Als het op timemanagement aankomt, zijn er geen regels, geen schema’s om nieuwe gewoontes te creëren.

Wat wordt er van de gecoachte verlangd om zijn tijd op een meer constructieve manier te gebruiken?

Misschien heb je al een idee.

Vraag 1: Wat zou je voor jezelf doen als je een extra uur in je dag had?

Vraag 2: Wat zou u doen voor degenen om wie u geeft als u extra tijd had?

Vraag 3: Wat is dat, specifiek, dat je moet doen om een meer vervuld mens te zijn?

Dit is allemaal het antwoord op vraag 1. In ons coachingswerk volgen we deze 3 vragen als sleutelvragen om onszelf te stellen om duidelijk te krijgen wat we willen in onze agenda’s, acties en gedragingen. Het aspect van coaching dat het meest kritisch is, en voor wie niemand zal veranderen wat onveranderlijk is, is de vraag “wat is coaching?”

Ons coachingsmodel of -proces bestaat er (voorlopig) in u te helpen een bodem te vinden, een fundament waarop u uw coach-ondernemersbedrijf kunt bouwen. Wat zijn je levensvaardigheden? Hoe goed is uw opleiding? Welke kwaliteit zal je in je eentje de waardevolle, effectieve tools en vaardigheden geven die je in staat zullen stellen je tijd in eigen hand te nemen? Zal je specifieke uitdagingen in je leven blijven hebben als je er tijd voor hebt? Hoe u uw middelen gebruikt en hoe u uw tijd gebruikt, maakt het verschil. De meest succesvolle mensen in de geschiedenis leerden hoe ze moesten omgaan met wat de wereld hen gaf. Zo kunt u dat ook.

Oefenen en belonen en leren – welke mentaliteit ons kracht geeft, is meestal de mentaliteit die ons in contact houdt met ons denken.

Werkspringsimpele strategieën die u zullen helpen om uw dagelijks leven zo in te richten dat u tijd verliest.

Een voorbeeld uit mijn leven. Ik had alle tijd van de wereld. Ik had het gevoel dat ik een enorme stapel papieren moest opbergen, wachtend tot ik eraan toe zou komen. Om te beginnen opende ik nooit de deuren van het huis van mijn schoonfamilie, er was zoveel gekte en stress in mijn leven, om nog maar te zwijgen van het feit dat er een probleem was met de financiën. En, alleen omdat het laat was wist ik mensen over mijn verwoestende bedoelingen! Ik wist dus nooit of de opmerking van mijn man over miljardair waar was of niet, maar mijn gedachten en gevoelens (zoals het gevoel een mislukkeling en een opgever te zijn) zouden leiden tot mijn gebrek aan vertrouwen in de perfecte timing van het bezoek van mijn schoonfamilie en de daarmee gepaard gaande stress. Bovendien, juist omdat ik elke beweging die ik maakte onder controle wilde houden, zag ik nooit hoe ik had toegestaan dat rommel en chaos mijn werkomgeving overheersten. Sommige familieleden zeiden me dat ik dingen moest terugsturen, maar ik voelde me slecht dat ik dingen moest teruggeven en dat het misschien niet zou gebeuren. En door mijn gevoelens en denken had ik geen vertrouwen in wat er met mijn leven en mijn identiteit gebeurde. Toen ik me eenmaal realiseerde wat er aan de hand was en hoe ik te werk moest gaan, was ik in staat om al mijn tijd op een natuurlijke manier te gaan beheren.

Meer dan 30 jaar later, voelt het zo natuurlijk. Dat is het fundamentele verschil tussen coachen en lesgeven.

Ik hoorde over coaching toen mijn vader zijn medische graad behaalde in amygdala onderzoek aan Harvard. Het leek een onontgonnen gebied te zijn. Jarenlang probeerde ik te leren wat ik kon als student geneeskunde. De cursussen waren intrigerend maar zeker niet al te werelds en zeker niet ondersteunend voor mijn dagelijks leven. Ik zei vaak tegen mezelf dat ik praktisch moest worden, maar ik voelde me nog steeds vastzitten in een sleur.

Wat interessanter was, was dat ik meer leerde over coaching dan over mijn lessen. Coachen is iets wat je leert om te doen. Het gebeurt in de context van een zelfcoachingsoefening. In de context van je bedrijf zou je een “coaching”-plan kunnen opstellen met een gedetailleerd stap-voor-stap proces om je gewenste doel te bereiken. In een echte levenssituatie zou je je kunnen concentreren op één aspect van wat je wilt bereiken.

Dat is beter dan helemaal geen training.

Dus, wat is een coach?

Een coach is een persoon die bekwaam is in het ondersteunen van het bereiken van een doel met ondersteuning, motivatie en een verhoging van de productiviteit of werkprestatie. Dit is de definitie die gebruikt wordt door mijn “Life Coach Mentor,” Dreams Alive Foundation.

Het Dream Team van de Dreams Alive Foundation bestaat uit een diverse groep individuen, meestal eigen zakenmensen of professionals, die door uitzonderlijke persoonlijke wendingen zijn gegaan en de kansen van het normale hebben overwonnen om een leven of een dagelijks bestaan op te bouwen waarop zij trots zijn.

Lees meer:

Bedrijfscoaching

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.