Schrijfcoach

Schrijfcoach

Als je ooit moeite hebt gehad om consistent te schrijven of goed werk af te leveren, heb je waarschijnlijk wel eens van een paar mensen de vraag gekregen of ze je kunnen helpen. Sommige vrienden en familieleden hebben je misschien tips gegeven, terwijl anderen je misschien zelfs hebben aangeboden om tegen een kleine vergoeding je werk te proeflezen. Als je echter niemand hebt kunnen vinden die je kan helpen met je consistentie of je creatieve blokkades, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een schrijfcoach. Schrijfcoaches kunnen van onschatbare waarde zijn voor schrijvers in elk stadium van hun carrière – of ze nu nieuw zijn in het vak of worstelen met dezelfde problemen waarmee veel schrijvers te maken krijgen als ze verder groeien als schrijver. Lees verder om meer te weten te komen over wat een schrijfcoach voor je kan doen en hoe je er een kunt vinden om je groei als schrijver te ondersteunen.

Wat is een Schrijfcoach? En hoe kan hij je helpen?

Simpel gezegd is een schrijfcoach een professional die je helpt met je schrijven. Coaches kunnen zakenpartners of collega's zijn, maar het kunnen ook bestsellerauteurs of gerespecteerde academici zijn. De beste schrijfcoaches zijn diegenen die zowel volledig investeren in jouw succes als schrijver als die ook getraind zijn in de kunst van het helpen van schrijvers. Als schrijvers hebben we elkaar allemaal iets te leren. Maar zonder de juiste training worden we vaak onze eigen ergste critici, die ons werk zo hard bekritiseren dat we onze eigen creativiteit en inspiratie gemakkelijk in de kiem smoren. Als je ooit in deze situatie hebt verkeerd, kan een schrijfcoach een waardevolle hulp zijn. Een goed opgeleide schrijfcoach zal je helpen je creatieve blokkades te identificeren en je helpen ze te overwinnen. Je coach kan ook dienen als klankbord om je te helpen je benadering van schrijven en publiceren te verfijnen.

Hoe vind je een schrijfcoach?

Het vinden van een schrijfcoach is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Er zijn veel online bronnen en organisaties die schrijvers helpen de juiste coach te vinden. De makkelijkste manier om te beginnen is gewoon naar Google te gaan en "schrijfcoach" in te typen, samen met je locatie. Van daaruit kun je websites doorzoeken met een lijst van verschillende coaches – van degenen die gespecialiseerd zijn in het schrijven van fictie tot degenen die gespecialiseerd zijn in het schrijven van memoires of zakelijke teksten. Er zijn ook veel online forums waar je vragen kunt stellen over het vinden van de juiste coach voor jou. Als je je zoektocht eenmaal hebt beperkt, kun je proberen rechtstreeks contact op te nemen met elke coach of kijken of je een dienst kunt kiezen die je aan een paar coaches tegelijk koppelt. Met een dienst als SkillShare of Canva kun je drie coaches kiezen en vervolgens hun cv's en portfolio's vergelijken, zodat je de juiste coach voor jou kunt vinden.

 

Take-aways.

Het vinden van de juiste persoon om je te ondersteunen bij het schrijven is een belangrijke stap om te groeien als schrijver. Als je merkt dat je in een sleur zit, overweeg dan om een schrijfcoach in te huren – iemand die je kan helpen om je blokkades te identificeren, je uitdagingen door te werken, en te leren om je sterke punten te identificeren en te cultiveren. Er zijn veel soorten schrijfcoaches, maar de meeste werken één-op-één met je, waarbij ze zich richten op je schrijven en je helpen je blokkades te identificeren en ze te overwinnen. Daarnaast zullen de meeste coaches je helpen je sterke punten als schrijver te identificeren en die informatie gebruiken om als schrijver te groeien en consistent te publiceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.