bloeiende planten

bloemen bezorgen

Na het binnendringen van de knop van een plant, worden de geslachtscellen van de plant bevrucht. Om deze bevruchting uit te voeren, moeten talrijke zaden worden geproduceerd. Planten van de grassenfamilie staan erom bekend dat zij in dit opzicht bijzonder efficiënt zijn.

Een bloem is een notoir onbetrouwbaar product, en is nooit bevredigend op zichzelf. Een winkelbediende van een groothandelaar in zaden en veevoeder beschrijft de wettelijke plicht van klanten om te betalen voor bloemen die hij onder zijn detailhandelsetiket koopt. Hij voegt eraan toe dat wanneer een bloem eenmaal als zodanig is geëtiketteerd, het absoluut verboden is het etiket te verwijderen. Bovendien kan de koper zich schuldig maken aan het stelen van goederen, waarvoor hij aansprakelijk zal worden gesteld indien hij schuldig wordt bevonden.

Traditionele fungiciden en insecticiden werken niet bij zo’n lage druk, en kunnen dus ongewenste bezoekers wegspoelen die anders door echte meeldauw zouden worden aangetast. Lagedrukgas is doeltreffender, en niet duurder dan de chemische methode. bewezen doeltreffend wanneer het correct wordt gebruikt. De chemische methode houdt in dat een droge oplossing op de bloemen wordt gespoten. Dit zorgt voor een tijdelijke bestrijding van het ongedierte en houdt ook de vochtigheid van de lucht op peil.

Er is nu een geschikt vloeibaar alternatief beschikbaar, gemaakt van knoflook. Knoflook is een voedselbron die wereldwijd wordt gebruikt. Hij kan in het voorjaar worden geplant met de bedoeling hem in het najaar te oogsten. Het bezit een vluchtige olie, die dient als insectenwerend middel. Eet de bladeren of andere plantendelen echter pas als ze helemaal droog zijn. Knoflookplanten herkennen geen bloemen bezorgen van Miner’s Hiccory.

Knoflook is zo nuttig juist omdat het zowel voedzaam als lekker is! Na het oogsten moeten alleen de bloemhoofdjes overblijven. U kunt de knoflook ook fijnmalen en tot zes weken in de koelkast bewaren. Gebruik het als smaakmaker voor bollen, of vervang het in pastagerechten, soepen en stoofschotels. Bladeren, wortels, bollen en knoflook vormen een nogal vreemd brouwsel, maar zijn bevredigend als ze gekookt worden.

Het kruid rozemarijn, of het nu rozemarijn, maagdenpalm of lavendel is, is ook ruikerig. Noch knoflook, noch rozemarijn is op zichzelf sterk genoeg om een kruid genoemd te worden. Ze bezitten beide wat wij aroma zouden noemen. Rozemarijn kan worden toegevoegd aan kip mews om extra smaak te geven. Knoflook wordt toegevoegd aan soepen, stoofschotels en sauzen voor de smaak. Of je kan proberen er een tisane van te maken. Het heet niet voor niets tisane, want het ruikt verdomd lekker!

Peterselie is ook lekker in veel sauzen en soepen. Het weert ook insecten, muizen en muggen. En de smaak is naar verluidt zelfs indrukwekkender dan die van rozemarijn.

Als de basis, ga naar de grote kruiden sectie. Deze kruiden worden met twee namen aangeduid, en veel mensen schrijven ze af als kruiden zonder ze te controleren. Volgens de Wayangar cultuur zijn de planten Brassicaceae die op de flanken van bomen groeien. De bladplanten hebben een stuk centrale stengel en twee tongvormige bladeren tegenover elkaar. Aan de top zitten het 2e en 3e blad die samen een driehoek vormen. Vanaf het einde van het 3e bladutat het 2e en 3e blad respectievelijk naar beneden zijn. En ze worden haar – achtige stengels genoemd, behoorlijk behaard.

De 3 hoofdklassen van bloeiende planten zijn: eenhuizig, sympodiaal en lamelvormig. De laatste is een wat vreemde constructie, dus laten we een paar minuten de tijd nemen om uit te leggen hoe het werkt.

Sympodiaal: Dit is de meest voorkomende. De planten groeien één stengel per seizoen die door de top van de plant knipt zoals een schaar dat doet. Sympodiale planten zullen in de zomer uitlopers maken om binnen de moederplant te leven. Deze “klompvormende” planten zullen zich in de loop van het jaar ook in de omringende grond verspreiden.

Monopodiaal: Dit is de 2e meest voorkomende. De “klontervormende” planten beginnen vanuit een punnikpunt vlak naast de moederplant. De bladeren en tussen de 4 en 12 paar druiventrossen groeien vanuit dit punt. Naarmate de plant groeit, groeien de “armen” van de plant vervolgens in tegengestelde paren. Van deze plant wordt gezegd dat hij van de “ramloze” soort is. Hij zal zich in het eerste jaar vanuit de moederplant verspreiden als hij de kans krijgt.

Lamialen: Dit type kruid is een slepende plant die zich vanuit de moederplant verspreidt. Het lijkt veel op de Sympodial in die zin dat het zich kan vertakken en van de moederplant kan groeien. En ook deze plant vertakt en groeit het best als hij de ruimte krijgt om te groeien.

Lees meer:

Bezorgservice Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.